Főoldal / Események / A Magyar Limes Szövetséghez látogattunk

A Magyar Limes Szövetséghez látogattunk

2019. március 23-án egyesületünk Dunakeszire látogatott, a Magyar Limes Szövetség központjába, amelynek vezetője Hirschberg Attila kalauzolt végig minket otthonában, ahol a római kori erőd déli szárnya található I. Valentinianus császár (364-375) időszakából.

Az erőd maradványainak megtekintését követően Hirschberg Attila bemutatta az erőd makettjét, az épületben található kiállítást és a Duna bal partján egykoron épült contra csatrum (ellenerőd) történelmi jelentőségét. Ismertette az elmúlt egy évtizedes tevékenységét a Magyar Limes Szövetség élén, valamint a Duna magyarországi limes 411 km-es szakaszát érintő átfogó koncepcióról, amely célja az UNESCO világörökségi cím elnyerése. A közel két órás látogatás a személyes bemutatkozás lehetőségét biztosította, valamint az együttműködés jövőbeni területeit, a részünkről a programba és a szövetség munkájába való bekapcsolódást.

Jelenleg folyamatban van egyesületünknek a Magyar Limes Szövetséghez történő csatlakozási kérelme.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük