Főoldal / Események / A Magyar Limes Szövetséghez látogattunk

A Magyar Limes Szövetséghez látogattunk

2019. március 23-án egyesületünk Dunakeszire látogatott, a Magyar Limes Szövetség központjába, amelynek vezetője Hirschberg Attila kalauzolt végig minket otthonában, ahol a római kori erőd déli szárnya található I. Valentinianus császár (364-375) időszakából.

Az erőd maradványainak megtekintését követően Hirschberg Attila bemutatta az erőd makettjét, az épületben található kiállítást és a Duna bal partján egykoron épült contra csatrum (ellenerőd) történelmi jelentőségét. Ismertette az elmúlt egy évtizedes tevékenységét a Magyar Limes Szövetség élén, valamint a Duna magyarországi limes 411 km-es szakaszát érintő átfogó koncepcióról, amely célja az UNESCO világörökségi cím elnyerése. A közel két órás látogatás a személyes bemutatkozás lehetőségét biztosította, valamint az együttműködés jövőbeni területeit, a részünkről a programba és a szövetség munkájába való bekapcsolódást.

Jelenleg folyamatban van egyesületünknek a Magyar Limes Szövetséghez történő csatlakozási kérelme.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support