Főoldal / Események / A kiskunhalasi zsinagógában járt és tárgyalt egyesületünk elnöke

A kiskunhalasi zsinagógában járt és tárgyalt egyesületünk elnöke

2019. április 2-án az egyesület elnöke Albert Iván ellátogatott a kiskunhalasi ortodox zsinagógába, ahol a zsinagóga, a gondnoki ház, az udvar és a szállások megtekintése után tárgyalást folytatott Raáb Andrással, a Kiskunhalasi Zsidó Hitközség elnökével.

 

A megbeszélés során Raáb András beszámolt térségünkben egyedül módon gyakorlatban működő élő hitközségi élet mindennapjairól, működéséről és ünnepeiről, valamint az évről évre megrendezésre kerülő zsidó nyári táborról. Szóba kerültek az együttműködés jövőbeni lehetőségei, a Csend Kulturális Egyesület és a hitközség közötti kulturális kapcsolatai, az egymás rendezvényein való részvételről, valamint arról, hogy partnerség esetén, milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani a másik fél részére. A megbeszélés sikeresnek értékelhető és bízunk a két szervezet hosszú távú és gyümölcsöző együttműködésében.

Ezúton megköszönöm Raáb András szíves vendégül látását, hogy sokszínűen bemutatta a zsinagógát, annak múltjával és jelenével megismertetve. A hitközség elnökének köszönhetően kellemes élménnyel és jövőre nézve sok-sok gondolattal, valamint lehetőségek reményével távoztam Kiskunhalasról.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support