Főoldal / Események / Előadással és replika fegyverbemutatóval látogattunk el Bácsalmásra

Előadással és replika fegyverbemutatóval látogattunk el Bácsalmásra

2020. szeptember 11-én a Csend Kulturális Egyesület részt vett a “Bácskaiak a Bácskaiakért Fesztivál” című rendezvényen, amelyet a Bácskaiak Egymásért Közhasznú Egyesület szervezett és a Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület biztosított helyszínt a bácsalmási Fiedler-házban. Programunk az első nap során valósult meg.

 

Az előadóteremben gimnazista diákok számára előadást tartott Albert Iván, az egyesület elnöke, ” Pannonia provincia a régészet tükrében” címmel. A délután folyamán az érdeklődők, köztük a gimnazista diákok is, jelentős érdeklődést mutattak a római- és szarmata kori replika fegyverzet iránt. Önkéntesünk korhű római női ruhában fogadta a megjelent nagyközönséget.

Ismét nagy sikere volta replika fegyverek bemutatásának, de ezúttal egy előadással is bővült az egyesület kínálata. A gimnáziumi diákok a tanórán kívül részletesebben elmélyedhettek a római korszak emlékeiben és kézbe is vehették az egykori fegyverek korhű másolatát, mindezek előrevetítik, hogy a jövőben programelemünk akár egy római korról szóló tanóra szemléltető eleme is lehet.

Programunk megvalósítását támogatták:
Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit  Zrt.
Pályázati azonosító: NEA-NO-20-O-V-0878, Pályázat címe: Csend-élet IV.
-albertiván-

 

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support