Főoldal / Események / Hatalmas érdeklődés kísérte Gruber László izlandi előadását

Hatalmas érdeklődés kísérte Gruber László izlandi előadását

2019. november 29-én (pénteken)19- délután tartott nagy sikerű előadást Gruber László földrajz-történelem szakos tanár (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium), “Varázslatos Izland” címmel. Az előadás kezdetére a helyszínül szolgáló bajai Nemzetiségi Központ megtelt, amely valószínűleg az előadó személyének és személyiségének, a témának, valamint a szervezésnek és facebook-kampánynak is köszönhető.

A program szervezője a Csend Kulturális Egyesület volt és elmondható, hogy ez az ismeretterjesztő előadása volt eddig talán a legsikeresebb, hiszen már sokan megkeresve a szervezőket előre foglaltak helyet.

A rendezvényt Albert Iván egyesületi elnök nyitotta meg és köszöntőjében jelezte, hogy Kiskunfélegyházán 2019 tavaszán hallotta a tanár úr előadását, így szívesen ajánlotta a hallgatóság figyelmébe. Jelezte, hogy Gruber tanár úr már nyolc alkalommal látogatott el Izlandra, amely sok érdekességgel lepheti meg a közönséget. Gruber László köszöntötte a sok érdeklődőt és elkezdte másfélórás előadását, eddigi utazásainak élménybeszámolóját.

Az előadás során az utazás útvonalának megfelelően mutatta be a a varázslatos Izlandot. A saját és diákjai élményeit is bemutatta a vetített fotókon keresztül, amelyek képet adtak Izland sokszínűségéről. Többször kitért tragikus körülmények között elhunyt barátjára, Fábián Tamás geográfus-utazóra, akivel többször járt Izlandon és ott számos geológiai érdekessége és a sziget szépségeire hívta fel figyelmét.

Gruber humorral fűszerezett előadása során kitért Izland történelmi, földrajzi-geológiai, gazdasági aspektusaira, amelyek nem csökkentették az előadás értékét, hanem éppen érdekesebbé tették. A  sziget faunáját, állatvilágát is felvillantotta, de kitért annak sajátos értékeire, gasztronómiájára, de említésre kerültek egyes helyszínek konkrét árai is, ezzel segítve a leendő Izlandra utazókat.

Az érdekfeszítő és színvonalas előadás megtartását a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., és Miniszterelnökség támogatta. A program a NEA-NO-19-Ö-V-1054 azonosítószámú, Csend-élet III. című pályázat keretében valósult meg.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support