Főoldal / Események / Sikeres volt családi napunk

Sikeres volt családi napunk

2019. december 15-én sikeres volt a jótékonysági adománygyűjtéssel egybekötött családi napunk, amely karácsonyi hangulatban telt el. Örömünkre szolgált, hogy a sok fiatalt szüleik is elkísérték, sőt nagyobb testvérek magukkal hozták a kisebbeket is.

A program során kipróbálhatták római kori replika fegyvereinket (gladius, pugió, pilum, lándzsa, plumbata, kerek pajzs)  és a harci ruházat egyes elemeit (cingulum, lorica segmentata, tunica). Az egyesület laptopján interaktív betekintést nyerhettek a római kor fegyverzetébe és ruházatába. Szükség esetén az egyesület elnöke segített többet megtudni a római korról. Egyesületi elnökünk saját készítésű fotóin megelevenedett az érdeklődőknek Pannoniából Gorsium, Intercisa, de Itáliából Aquileia, Pompei és Capri szigete, valamint a pulai amfiteátrum. Megtekinthették a Vezúvot a Nápolyi-öböl felől, valamint a hegyről magát a krátert.

Az érdeklődők, résztvevők ezen kívül zenei- és tánc programot (a Veres Pál Polgári Egyesület Orpheus Plus Zenekarával, a Magic Dance Club Baja fiatal táncosaival) is megtekinthettek, arc- és testfestés (Bajai Festők és Kézművesek “Baráti” Egyesületével) is színesítette a kínálatot, valamint a sok lurkó találkozhatott a youtuber Nasz Danival. Rászoruló gyermekeknek és fiataloknak Mikulás-ajándékcsomagok is kiosztásra kerültek a Mozgáskorlátozottak Dél Bács-Kiskun Megyei Egyesülete támogatása által.

A program kiválóan sikerült és szolgáltatások gyümölcseként nagyon sok adomány érkezett, amely bajai és Baja környéki kistérségekbe harminc rászoruló, sokgyermekes nagycsaládok részére lett személyesen, partnerszervezeteink segítségével kivíve és átadva. Így egy kellemesen lebonyolított, megvalósult családi napot követően a rászorulóknak is segíteni tudtunk, boldogabbá téve sok kisgyermek és családjuk karácsonyát. A több civil szervezet szolgáltatásával (nem került az összes megemlítésre) megvalósult programunk sikeresnek bizonyult.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support