Főoldal / Események / Ezúttal is sikeres előadást tartott egyesületünknél Gruber László

Ezúttal is sikeres előadást tartott egyesületünknél Gruber László

2021. szeptember 10-én immár harmadszor volt Egyesületünk előadója és vendége Gruber László, a bonyhádi Petőfi Sándor  Evangélikus Gimnázium földrajz-történelem szakos tanára, a Szegedi Tudományegyetem óraadója. Ezúttal Varázslatos Etiópia címmel tartott sikeres előadást, amely másfél óránál is tovább tartott, de tudományos alapossága, a gördülékeny és gyakran humorral tarkított előadói stílusa mégis székhez szögezte a hallgatóságot.

Az előadás során megismerkedhettünk a vadregényes és varázslatos Etiópia mindennapjaival, lakosságával, kultúrájával, történelmével és természeti adottságaival. A program részvevői ízelítőt kaphattak történelméből az ókortól napjainkig, a vallási és etnikai sokszínűségéről, a változatos állatvilágáról – részletes ornitológiai ismeretekben is részesülhettek -, az afrikai természeti világ sokszínűségéről, a geológiai csodákról, valamint a helyi gasztronómaiai jellegzetességekről.

Az előadás során Gruber szomorú kötelezettségének eleget téve számolt be, a korábbi etiópiai expedíciójuk során (2012) terrortámadásban megölt két társáról, Fábián Tamás geográfusról és Dr. Szabad Gábor kutatóorvosról.

A program a NEA-NO-20-O-V-0878 azonosítószámú, Csend-élet IV. című pályázat keretében valósult meg.

-albertiván-

Ezúton köszönetet mondunk támogatóinknak: Nemzeti Együttműködési Alap, Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Programunk „Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával”

Az előadás támogatói:

 

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support