Főoldal / Események / Részt vettünk a csávolyi VakáciOFF Kölyökfesztiválon

Részt vettünk a csávolyi VakáciOFF Kölyökfesztiválon

2021. szeptember 3-án egyesületünk részt vett a csávolyi VakáciOFF Kölyök Fesztiválon, amelyet a Csávolyi Általános iskolában rendeztek. A Szent László Határrendész Közhasznú Egyesület meghívására érkeztünk a rendezvényre. Részprogramunk mellett sor került Airsoft-bemutatóra, valamint a Bajai MMA Club vegyes küzdősport  bemutatójára is.

Egyesületünk programelemként egyrészt római.szarmata kori fegyverbemutatót tartott korhű, replika fegyvereiből, amelyet a tanulók és a felnőttek is kipróbálhattak, beleélhették magukat egy korabeli legiós katona helyzetibe, hogy csupán fegyverzetükkel, páncélingükkel, sisakjukkal mekkora terhet kellett cipelniük magukon, még éles harci helyzeten kívül is. Másrészt az egyesület elnöke történelmi előadást tartott Küzdelem és küzdősportok az Ókorban címmel, amelyben végigvette a küzdősportok kezdeteit az ókori-keleti területektől, a görögökön át, egészen a Római Birodalomig, részletesen beszélve az egykori gladiátorjátékokról is.

Programelemeink láthatólag nagy örömöt okoztak a diákoknak, akik számára a fegyverek kipróbálása talán közelebb hozta az ókori rómaiak világát, valamint az előadás bővítette ismerteiket az ökölvívás, a birkózás, a gladiátorjátékok, az arénák  világához, így a küzdősportokhoz is.

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support