Főoldal / Események / Mester Miklós érdekfeszítő előadást tartott

Mester Miklós érdekfeszítő előadást tartott

“Hogyan támogassuk étkezésünkkel az egészségünket?címmel lett megtartva Mester Miklós életmódot és reformétkezést taglaló előadása 2018. május 25-én, 16 órai kezdettel, a bajai Nemzetiségi Központban, amely  „Fenntartható fejlődés és egészségvédelem keretében reform táplálkozással kapcsolatos csoportfoglalkozások” rendezvénysorozat első eseménye volt.

Számos érdeklődő hallgathatta meg az előadást, amely Mester-család és Mester Miklós diabetikus és gluténmentes több évtizedes gyakorlati tapasztalatain, valamint a táplálkozási kutatásain alapult.

Megismerhettük a bélrendszer és az emésztés pontos menetét, az epe, a máj és egyéb  szervek funkcióit étkezésünkben, valamint a jó és rossz baktériumok hatásait, a természetes-termesztett növényeink-zöldségeink, továbbá a rostos ételek fontos szerepét egészségünkre tekintettel.

Gyakorlati útmutatót is adott a tudatosabb élelemfogyasztásra, a minőségi étkezésre, valamint a kiskertekben és háztáji kertekben megtermelt kerti növényeink fontosságára, tápanyag- és vitamingazdagságára. Elénk citálta Bornemissza Anna koraújkori, 1680-ban napvilágot látott szakácskönyvét, amelyből kiemelte, hogy akkoriban a magyarság milyen sokszínűen táplálkozott és mennyiféle hasznosítható  növény volt megtalálható a kertek végében és  közvetlenül a természetben, bemutatta a hús és halfélék sokszínűségét és kiemelte, hogy akkortájt a magyar szarvasmarha európai hírnévnek örvendett és húsfogyasztás terén az egyik legjelentősebb tápláléknak számított.

Mester Miklós első érdekfeszítő előadásán sok új táplálkozásról szóló ismeretekkel bővült a nagyközönség tudása és ismeretanyaga, valamint a feltett kérdésekre vonatkozóan tanácsokkal látta el az érdeklődőket. Mindenki elkortyolhatott egy kis pohár zellerkrémlevest, valamint megkóstolhatta a pusztán természetes anyagokat tartalmazó rebarbara sütijét.

A program kiválóan zajlott le és a zellekrémleves újszerű fűszerezése mellett az előadó humorral megfűszerezett előadásmódja is színesebbé tette az elhangzó magvas gondolatokat, amelyet így a résztvevők részére is élvezetesebb volt.

Rendezvényünk az Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, EFOP-1.3.5-16-2016-00019 azonosító számú, „Hallássérültek integrált közösségfejlesztése” című pályázatunk keretében valósult meg

-albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support