Főoldal / Események / Megismerhették Pannonia mindennapi életét

Megismerhették Pannonia mindennapi életét

2018. augusztusban a Csend Kulturális Egyesület szervezésében kétnapos program valósult meg Kárászon, Pannonia-kori hagyományink nyomdokain, egyesületi fiataljaink és sajátos nevelést igénylő fiatalok részvételével címmel

A programon a húsz fő SNI-s fiatal ismerkedhetett meg  Magyarország római korszakával. A pannoniai hagyományok kerültek terítékre. Az előadások, kézműves foglalkozások és gasztronómai ismeretek mellett lehetőség nyílott a fiatalok számára, hogy néhány kellemes órát eltöltsenek a magyarhertelendi gyógyfürdőben, valamint hagyományos cigány táncokat is elleshettek. A kétnapos rendezvény során a következő civil szervezetekkel működött együtt Egyesületünk: Aranykaptár Szociális, Kulturális, Hagyományőrző Egyesület, Öko Turisztikai, Kulturális, Szociális, Hagyományőrző Egyesület, Új Remény Egyesület.

 

A programon résztvevő fiatalok két tartalmas napot töltöttek el Kárászon, amely során bővült ismeretanyaguk az egykori Pannoniáról és a római szokásokról, életmódról, megismerhették a római legiók fegyverzetét, de egyéb kulturális értékeket is beszippanthattak a foglalkozások során.

A legfőbb pozitívum azonban, hogy egy kezdődő közösség létrejöttének lehettünk tanúi, amelyből remélhetőleg néhányan erősíthetik alakulófélben lévő római-szarmata kori hagyományőrző csoportunkat.

A programot Baja Város Önkormányzat Képviselő Testülete Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága támogatta

 

albertiván-

Nézd meg ezt is

Jelentősebb vulkáni katasztrófákról tartunk előadást Dunafalván

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support